110 baptiști din 14 țări s-au adunat la Conferința de studii Biblice de la Surduc

Ca în fiecare an, Asociația ”Precept Ministries” organizează la Surduc, în ambianța plăcută a lacului cu același nume, o conferință internațională de studii biblice. Anul acesta, la frumoasa locație din apropierea Lugojului s-au strâns 110 baptiști din țări situate pe trei continente. Manifestarea, începută în 31 ianuarie, se va încheia în 12 februarie.

Conferințele de studiu biblic sunt coordonate de familia Mia și Costel Oglice, cei care conduc Asociația ”Precept Ministries” cu sediul în Chatanooga, Tennessee – Statele Unite ale Americii. Organizația are filiale în 180 de state de pe întreg mapamondul.

”Întâlnirea de la Surduc este o tradiție care leagă creștinii din întreaga lume. Sunt prezenți liderii asociațiilor Precept Ministries din cele 14 țări”, ne-a declarat Gigel Olariu, președintele filialei din România.

Numele acestor țări variază de la an la an, din păcate și în funcție de conflictele militare sau persecuțiile religioase la care au fost sau sunt supuși creștinii din unele state precum Egiptul, Siria sau Irakul.

Participarea din acest an include S.U.A., Albania, Serbia, Bulgaria, Croația, Estonia, Ucraina, Rusia, Republica Moldova, Mongolia, Uzbekistan, Kazahstan, Pakistan, alături de gazdele din România.

”Ne bucurăm că avem alături o familie din SUA, Betty și Steve Aiello. Cei doi predau cursanților lecții de limba engleză, zilnic, între orele 9 – 13 și 16 – 19. De altfel, experiențele de evanghelizare sunt împărtășite în această limbă”, spune Magda Ciuta, juristul ”Precept Ministries”.

Printre participanți se numără și Vasile Filat din Republica Moldova, care a alăturat sportului său favorit, tae kwon do, și latura spirituală. El este multiplu campion național și internațional la acest sport.

Vineri seara, la Centrul de Studii Biblice de la Surduc sunt așteptate peste 40 de femei din țară, care vor participa la Conferința Organizației Femeilor Baptiste din România.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *