13 februarie, Ziua Mondiala a Radioului

Ziua Mondială a Radioului, sărbătorită în 13 februarie, marchează prima emisie a postului de radio al Naţiunilor Unite, în 1946.

Tema propusă în acest an de Unesco este „Radioul şi sporturile” , temă prin care toate posturile de radio din întreaga lume sunt invitate să prezinte frumuseţea și diversitatea sportului. (www.un.org.)

Ideea celebrării Zilei mondiale a radioului a venit din partea Academiei Spaniole de Radio.

Delegaţia Permanentă a Spaniei la UNESCO a prezentat în mod oficial propunerea la cea de a 187-a sesiune a Comitetului Executiv al UNESCO, din septembrie 2011.

La 3 noiembrie 2011, în cadrul celei de-a 36-a Conferinţe generale a UNESCO, a fost aprobată înfiinţarea Zilei mondiale a radioului, conform diamundialradio.org.

În România, în ianuarie 1928, s-a născut Societatea de Difuziune Radiotelefonică. Primele emisiuni de radio au avut loc pe 1 noiembrie 1928, dată la care se inaugura Postul Naţional de Radio din România, potrivit www.srr.ro.

”Alo, Alo aici Radio Bucureşti, România” au fost primele cuvinte rostite de Dragomir Hurmuzescu, promotorul radiofoniei româneşti, după care a urmat un recital de versuri compuse de Horia Furtună în care Radioul românesc era definit „Un suflet nou”. (romania-actualitati.ro)

La mulți ani, prieteni și colegi de pretutindeni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *