Statistici sumbre: 28 de morti în accidente pe șoselele din Timiș de la începutul anului

Soferi si pietoni deopotriva, neatenti ori uneori de-a dreptul inconstienti, au contribuit la statisticile sumbre ale Politiei Rutiere Timis. Nu mai putin de 28 de morti au fost inregistrati in accidente de la inceputul anului si pana acum in tot judetul.

 

 

E dureros e ca avem o crestere insemnata la numarul de persoane decedate. Si asta din cauza faptului ca in acest an am avut 2 accidente cu cate 3 persoane decedate, altele cu cate doua decedate pe loc. Sunt 28 de persoane decedate de la inceptul anului, e o crestere a numarului cu 15 persoane, fata de aceeasi perioada din 2016„, a declarat cms sef Petru Rumega, seful Politiei Rutiere Timis.

In ciuda amenzilor date de politisti, soferii continua sa ignore regulile de circulatie. In 2016, agentii au aplicat nu mai putin de 60.000 de sanctiuni in Timis.

De cativa ani, principalele cauze generatoare sunt viteza, viteza neadaptata sau neregulamentara, excesiva, indisciplina pietonilor, vorbim de modul in care traverseaza drumul public sau se deplaseaza pe drumul public. Ar trebui sa mearga pe partea stanga, sa aiba eventual o sursa de lumina, elemente reflectorizatnte, de multe ori asta nu se intampla si de multe ori pietonii au fost implicati in accidente cu vinovatie. Apoi neacordarea prioritatii, pietonilor si vehiculelor, e o cauza concurenta, nu principala, si mai este indisciplina biciclistilor„, a explicat seful Politiei Rutiere Timis.

Politistii de la Rutiera vor fi necrutatori cu soferii indisciplinati

Politistii stau in strada cu toate radarele pornite si continua sa organizeze actiuni de verificare si razii, in speranta ca ii vor descuraja pe soferii indisciplinati si in acest fel ii vor determina sa nu se mai abata de la regulile de circulatie, lucru ce se poate solda, iata, cu tragedii.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *