42 de migranţi, printre care 16 copii, descoperiți într-un autotren

42 demigranţi, cu vârste cuprinse între 9 luni şi 42 ani, au fost prinşi de către poliţiştii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad când încercau ca să iasă ilegal din ţară ascunşi într-un TIR.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, cele 42 de persoane din Irak, Palestina şi Siria erau ascunse într-un TIR cu numere de Turcia, care conform documentelor de însoţire a mărfii, transporta filtre auto din Turcia pentru o societate comercială din Germania.

 

 

Pe baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră arădeni au efectuat un control amănunţit asupra camionului.

Astfel, în interiorul camionului au fost descoperite ascunse 42 de persoane, dintre care 18 bărbaţi, 8 femei şi 16 minori, adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 42 de ani, iar copiii între 9 luni şi 16 ani.

 

Toţi cei 42 de migranţi sunt solicitanţi de azil în România.

La cercetări, aceştia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar şoferul turc a susţinut că nu avea cunoştinţă despre faptul că migranţii sunt ascunşi în camionul pe care îl conducea.

Şoferul turc este cercetat pentru trafic de migranţi, iar migranţii sunt anchetaţi pentru tentativă trecere ilegală a frontierei de stat.

foto: Poliţia de Frontieră Arad

sursa: realitateadearad.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *