60 de noi apartamente ANL la Lugoj, programate pentru 2017

Construcţia de locuinţe pen­tru tineri, din fonduri na­­ţionale, este programată pentru a fi relansată în acest an la Lugoj. ANL a inclus în planul de execuţie pe 2017 ridicarea a două blo­curi cu parter şi trei nivele, fiecare bloc urmând să aibă două scări.

“În total sunt pre­văzute 60 de apar­ta­men­te cu 2 camere. Am­pla­sa­men­tul este în zona Ţesă­tori, din spatele stadionului, lângă blocul de lemn ridicat tot de ANL în urmă cu câţi­va ani. Construcţia va fi rea­lizată din beton şi cără­mi­dă şi va beneficia de un grup propriu de încălzire şi apă caldă. Prin acest proiect se poate rezolva o bună par­te a cererilor pentru spaţiile lo­cative înregistrate la pri­mă­rie. În prezent pentru lo­cu­inţe ANL avem între 200 şi 300 de solicitări”, a ex­pli­cat Francisc Boldea, pri­ma­rul Lugojului.

Ultimele blo­curi ANL, din cărămidă, cele de pe strada Panait Cer­na, au fost finalizate în urmă cu aproa­pe şapte ani. Solicită­rile pentru locuinţe ANL au început însă să scadă, după ce începând de anul trecut chiria a fost ma­jorată sub­stanţial, ajungând să con­cureze chiar preţurile de pe piaţa liberă.

În toam­na din 2016 au fost acordate unele reduceri de 10 şi 5% din cuantumul calculat al chi­riei pentru cei cu venituri mi­nime.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *