80 de lugojeni au donat sânge în luna februarie

Campania ”Donează sânge, salvează vieți” se derulează în continuare la Lugoj.

Organizată de Clubul Rotary, Cluburile Rotaract și Interact Lugoj, împreună cu Spitalul Municipal ”Dr. Teodor Andrei” și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara, campania a reușit să adune în luna ianuarie nu mai puțin de 100 de unități de sânge, adică 40 l, suficient cât să acopere necesarul pentru spitalul lugojean timp de o lună.

Luna aceasta și mai mulți lugojeni s-au hotărât să ajute, mobilizându-se pentru a fi prezenți în zilele de 18 și 19 februarie în incinta Spitalului Municipal ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj, dornici să doneze sânge. Pe listele campaniei ”Donează sânge, salvează vieți” s-au înscris în februarie nu mai puțin de 100 de persoane, dintre care 80 au fost eligibili. Printre aceștia s-au numărat și sportivi din municipiu, care au dorit să fie un bun exemplu pentru cei din jur.

Organizatorii speră ca luna viitoare să participe la campanie un număr cel puțin la fel de mare de donatori, astfel încât necesarul de sânge pentru spitalul lugojean să fie asigurat, iar în cazul colectării unei cantități mai mari, sângele să fie direcționat și către alte unități spitalicești din zonă.

Următoarea campanie va avea loc în zilele de 25 și 26 martie, iar persoanele care vor să se înscrie pe lista donatorilor trebuie să știe că este necesar să facă o programare în prealabil, pe baza actului de identitate. Cei interesați pot lua legătura cu Mariana Agache și Teofil Ferciug pentru mai multe detalii.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.