A fost capturat unul dintre cei mai cautati hoti; facea parte din gasca spargatorilor de lux

A fost capturat unul dintre cei mai cautati hoti, ce facea parte din gasca spargatorilor de lux, cu lovituri de maestru in Timisoara. Reteaua a pradat firme de curierat, vile de milionari, bijuterii ori case de schimb valutar.

Unul dintre cei mai cautati hoti de lux din vestul tarii a fost in sfarsit capturat si adus la Timisoara. Adrian Bolbos este acuzat ca facea parte din una dintre cele mai vanate gasti de spargatori care au dat lovituri rasunatoare, una chiar de peste 1 milion de euro.

In iunie, politistii au organizat o operatiune de amploare in incercarea de a-i prinde pe membrii retelei, insa cativa dintre acestia au reusit sa fuga. Unul dintre ei este Adrian Bolbos. Barbatul a fost prins noaptea trecuta intre Oradea si Salonta in urma unei actiuni a politistilor.

Pe el il asteptau si politistii si jandarmii care sunt acum acuzati ca au facut o confuzie si ar fi batut mar doi tineri langa Timisoara, ce au ajuns apoi in stare grava la spitalul Judetean.

Adrian Bolbos a fost adus la audieri la Timisoara, sub escorta.

Potrivit anchetatorilor, reteaua de spargatori s-a constituit in 2013, iar de atunci s-a tot marit. In ultimii ani in grupare se regaseau intelopi faimosi din Timisoara: Adrian Bondar, Gabriel Dragan, Liviu Barth, Petre Sferle, Ioan Lucian Mihaltan, Ciprian Campean, Adrian Bolbos, Travis Plesan, Mircea Hortolomei, Zoltan Toth, Ioan Lolis, Constantin Agachi, Daniel Luca, Mic Constantin Iovan, Daniel Miodrag Olar, Stefan Szabo si Alin Iovanut.

Multi dintre ei au fost implicati si in alte dosare de furt ori violente, printre care si bataia intre interlopi surprinsa in plin centrul Timisoarei in urma cu doi ani.

Printre cele mai spectaculoase lovituri pe care atacatorii le-au dat se numara jaful de la locuinta unui pictor austriac, de la care au furat dintr-un seif 1.200.000 de euro. Unul dintre spargatori se angajaze ca ingrijitor in casa artistului din Prinzendorf si a oferit pretioasele informatii despre suma uriasa pe care pictorul o tinea in locuinta si despre programul stapanului.

In 2014, hotii dadeau o alta lovitura la o firma de transport din Chisoda, de unde au sustras o caseta de valori in care se gaseau cateva mii de euro.

In martie 2015, de la o firma din Tomnatic au furat un alt fiset metalic in care se gaseau 100.000 de lei, dar si aparatura.

Dupa doua saptamani, tot in martie 2015, hotii aveau sa mai sustraga de la o societate din Becicherecul Mic un seif cu 70.000 de lei.

In luna urmatoare, din Jimbolia dispareau, de la o firma, cu un seif cu bani, iar in mai furau din sediul unei societati IT din Dumbravita componente de calculatoare in valoare de 70.000 de euro.

La scurt timp, tot in 2015 gruparea actiona in Hunedoara. Hotii au plecat cu doua seifuri in care se gaseau 30.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, in iunie 2015, atacau un depozit al unei firme de curierat din Timisoara, in zona Dorobanti, de unde plecau cu inca o cutie de valori in care se aflau cateva mii de euro.

In aprilie anul trecut, hotii de lux dadeau o lovitura la o vila din Arad. Au demontat sistemul de alarma si au reusit sa fure un dulap metalic in care se gaseau 4 arme de vanatoare, un pistol, bijuterii si ceasuri in valoare de 40.000 de euro.

In 2016, din vila fostului consilier local Andrei Petrisor din Timisoara, pe cand acesta era in vacanta, hotii au furat un seif in care se gaseau aproape 400.000 de euro.

In februarie anul acesta, spargatorii de lux au dat o lovitura la o societate din Giarmata. In doar doua minute au disparut cu o cutie metalica in care erau 40.000 de lei. Operatiunea a fost surprinsa de o camera video de pe strada, iar imaginile au aratat viteza cu care au actionat hotii.

In aceeasi zi, atacatorii aveau sa mai fure din Recas un seif cu 12.000 de lei, cu aceeasi operativitate, in doar 2 minute. Aveau sa o dovedeasca imaginile sistemului de supraveghere.

La doar o zi distanta, filiera mai fura un seif de la o firma din Jimbolia si unul de la agentia CFR din Sannicolau Mare. Din momentul in care au patruns in incinta si pana au iesit a durat mai putin de 1 minut.

In 12 si 13 februarie anul acesta, gruparea a mai dat o serie de spargeri in Arad si Bihor, la Lipova, Salonta, Ineu, Pincota si Siria, la case de pariuri, de unde au sustras case de bani.

In noaptea de 15 pe 16 martie reveneau in Timisoara si spargeau o bijuterie de unde au plecat cu lingouri de aur in valoare de 400.000 de euro, care se gaseau intr-un seif masiv din otel.

De la locuinta un om de afaceri de pe Calea Torontalului au furat in primavara ceasuri si bijuterii, iar apoi au mers la caminul de batrani pe care acesta il detinea, au patruns inauntru si folosind chei potrivite au deschis mai multe seifuri din care au luat aproape 25.000 de lei.

Politistii sunt pe urmele ultimului membru al filierei de sparagatori de lux ramas neprins. Este vorba de Ioan Lucian Mihaltan. Oamenii legii spun ca e o chestiune de timp pana cand il vor captura si pe acesta.

foto: arhiva

sursa: opiniatimisoarei.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.