A fost reabilitată secția de infecțioase de la Spitalul Municipal Lugoj

Lucrări de reabilitare importante se derulează în prezent la Spitalul Municipal “dr. Teodor Andrei”. În această săptămână au fost finalizate lucrările de reabilitare interioară a pavilionului în care funcționează secția de infecțioase, care dispune de 10 saloane cu 15 paturi, izolator și o sală de triaj.

Finanțarea lucrărilor a fost asigurată de Primăria Lugoj. În februarie va fi scos la licitație postul de medic infecționist, care va conduce această secție.

 

“De anul trecut, cu implicarea financiară a autorităților locale, am demarat o serie de lucrări de reabilitare și modernizare a mai multor secții ale spitalului nostru care aveau nevoie de o refacere  completă. De la bugetul local am primit o sumă importantă de circa 2,4 milioane de lei, care ne-a permis să începem să reabilităm intrarea principală în pavilionul central, inclusiv casa scărilor, secția de ginecologie, secția de infecțioase și să achiziționăm aparatură medicală, de ultimă generație. La ora actuală lucrările de reabilitare sunt într-un grad avansat la secția de ginecologie și sunt finalizate complet, inclusiv grupurile sanitare, la pavilionul de infecțioase, care acum poate primi pacienții în condiții îmbunătățite de cazare și igienă. De asemenea am reușit să refacem o parte importantă a tencuielilor exterioare de pe mai multe pavilioane și acoperișul afectat de vântul puternic din septembrie 2017. În perioada următoare ne dorim să continuăm eforturile de îmbunătățire și modernizare a spitalului atât la interior, cât și la exterior”, a explicat chirurgul Erwin Floroni, managerul spitalului lugojean.

Pentru 2018 Primăria Lugoj a anunțat că a repartizat în proiectul de buget pe 2018 peste 3 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură medicală și lucrări de modernizare ale secțiilor de la spital.

Conducerea unității spitalicești a comunicat că în acest an va începe modernizarea spațiilor verzi din curtea instituției și de lângă pavilioane, avându-se în vedere îmbunătățirea și implementarea unui sistem nou de iluminat nocturn pe alei.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *