A început Bacalaureatul, sesiunea din toamna

Peste 1.500 de candidați încep luni Bacalaureatul în județul Timiș. Sesiunea de toamnă a examenului de maturitate începe cu probele scrise și se va termina până pe 31 august, când are loc evaluarea competențelor lingvistice la o limbă de circulație internațională.

Cei care fie nu au ajuns, fie nu au trecut examenul de Bacalaureat la prima sesiune au acum oportunitatea să dovedească ce competențe au adunat pe băncile liceului. Începând de luni are loc cea de-a doua sesiune de Bacalaureat. Sunt 1.504 candidați la această ediție a BAC-ului în județul Timiș. Dintre aceștia, 928 au absolvit liceul în acest an, restul elevilor fiind absolvenți în anii precedenți. Un număr de 1.428 de candidați au absolvit studiile la zi, în timp ce 49 au studiat la seral, iar 31 la frecvență redusă.

Primele probe sunt cele scrise. Luni are loc examenul de Limba și literatura română, marți Limba și literatura maternă, miercuri proba obligatorie a profilului și joi proba la alegere a profilului și specializării.

Candidații au acces în centrele de examen, la probele scrise, de la ora 7:30 până la 8:30 și au la dispoziție, pentru redactarea lucrării, trei ore, de la momentul primirii subiectelor. Proba orală la Limba română se desfășoară în zilele de 24 și 27 august și este urmată de proba orală la Limba maternă în 28 august. Evaluarea competențelor digitale are loc în intervalul 29 – 30 august, iar evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională este programată în zilele de 30 și 31 august.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru 1 septembrie (până la ora 12:00). În aceeași zi, vor putea fi depuse contestațiile, între orele 12 și 16. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 6 septembrie. Nota minimă de promovare pentru fiecare disciplină este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6.

În prima sesiune de examen de Bacalaureat din acest an rata de promovabilitate a fost de aproximativ 67%.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.