A inceput greva generala pe toate aeroporturile din Romania. Zboruri afectate de stoparea lucrului

La ora 9.00 a inceput greva generala pe termen nelimitat a controlorilor de trafic aerian din cadrul Romatsa, care risca sa genereze, marti, intarzieri si anulari de curse pe aeroporturile din Romania.

 

UPDATE 11:15 Traficul aerian deasupra Romaniei este aproape nul, dupa cum se observa pe harta zborurilor in timp real, publicata pe site-ul FlightRadar.

 

 

Sase zboruri Ryanair ce urmau sa aterizeze si sa decoleze de pe Aeroportul Henri Coanda din Otopeni au fost anulate marti, restul curselor inregistrand intarzieri pe tot parcursul zilei, a anuntat marti purtatorul de cuvant al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), Valentin Iordache.

”Sunt trei decolari si trei aterizari ale Ryanair care au fost anulate, dar compania nu a anuntat ca acestea ar avea legatura cu greva Romatsa. In rest, sunt afectate toate cursele care urmau sa decoleze sau sa aterizeze dupa ora 9.00”, a anuntat marti oficialul Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, care administreaza Aeroportul Henri Coanda.

In medie, pe cel mai mare aeroport din tara se intregistreaza zilnic 150 de aterizari si 150 de decolari.

”Au fost si curse care au decolat la timp, dar sunt si curse care vor ateriza cu intarzieri de pana la 30 de minute, sunt si curse care vor decola cu intarzieri de pana la doua ore. Si aici vorbesc strict de intervalul 9.00-11.00”, a explicat Iordache.

 In functie de ora la care se incheie greva, intarzierile pot deveni mai mari.

”Sunt posibile intarzieri si la cursele de seara”, a mentionat oficialul CNAB.

Blue Air anunta zborurile afectate de greva.

“Din cauza grevei controlorilor de trafic aerian din Romania, care intra in vigoare astazi, incepand cu ora 09:00 (ora Romaniei), pentru moment sunt afectate 7 zboruri: Roma – Bucuresti, Hamburg – Bucuresti, Florenta – Bucuresti, Valencia – Bucuresti, Glasgow – Bucuresti, Dublin – Bucuresti si Roma – Constanta, ce au restrictii de decolare de peste 3 ore.

Nu putem previziona daca aceste restrictii se vor pastra sau reduce, prin urmare rugam pasagerii Blue Air sa se prezinte la aeroport la ora prevazuta pentru decolare”, a transmis compania aeriana.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *