A murit actrița Cristina Stamate; avea 71 de ani

Actriţa Cristina Stamate a decedat în această dimineață, în jurul orei 7.00, au confirmat medicii. Ea era internată în secţia de terapie intensivă de la Spitalul Floreasca din Capitală. Cristina Stamate s-a născut în 1946 la București și a fost actriță a Teatrului de Revista Constantin Tănase. A jucat în sute de spectacole de revistă și a fost profesoară de teatru pentru copii. Era supranumită „sufletul teatrului de stradă”.

Cristina Stamate a fost internată de urgență, joi, la Spitalul Floreasca, după ce i s-a făcut rău. Asistenta care a ajuns la locuința actriței spune că era confuză, deshidratată și avea tensiunea mică. După ce i-au făcut mai multe investigații, medicii de la Spitalul Floreasca au decis să o interneze în secția de terapie intensivă. Cristina Stamate a avut, în trecut, probleme cardiace și un accident vascular cerebral.

După absolvirea Institutului, în anul 1967, a fost repartizată la Teatrul de stat din Arad, unde a debutat în spectacolele de revistă, bucurându-se de un succes remarcabil.

A revenit, însă, la București, la Teatrul de Revistă Constantin Tănase unde a jucat în foarte multe spectacole, printre care amintim: „Vivat Revista”, „Hohote in Herastrau”, „Comedie pe Titanic”, „Revista Revistelor”, „Vara nu-i ca iarna”, „Arca lui Nae şi Vasile”, „Bufonii regelui”, „Dai un ban, dar face”, „Idolii femeilor”, „Nimic despre papagali”, „Poftă bună lui Tănase”, „Te aştept diseară pe Lipscani”, „Ura… şi la gară” , „O seara la revista”, „Scandal in paradis”.

Actriţa a jucat şi în „Secretul lui Bachus”, un film de comedie din 1984, regizat de Geo Saizescu și în „Grăbeste-te încet”.

De asemenea, Cristina Stamate a jucat și în spectacole pentru Teatrul Național de Televiziune și pentru Teatrul Național Radiofonic.

sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *