A murit Ion Besoiu; actorul avea 85 de ani

Actorul Ion Besoiu, cunoscut pentru roluri din filme ca “Toate panzele sus” si “Bucuresti Non Stop”, a murit miercuri, la varsta de 85 de ani, a confirmat pentru News.ro un reprezentant al Uniunii Teatrale din Romania.   Actorul era internat la un spital din Bucuresti.

Ion Besoiu s-a nascut la 11 martie 1931, la Sibiu, si a absolvit Academia de Teatru si Muzica din Sibiu.  A debutat in 1950, dar consacrarea a venit dupa turnarea filmului “Toate panzele sus”, in regia lui Mircea Muresan, unde i-a avut ca parteneri pe actorii Ilarion Ciobanu si Jean Constantin.

Timp de 16 ani, a jucat pe scena Teatrului “Radu Stanca”, din Sibiu, dupa care s-a mutat la Bucuresti, unde a jucat la Teatrul “Lucia Sturza Bulandra” unde a si fost, ulterior, timp de 12 ani, directorul acestui teatru.

“Multumesc poporului meu care m-a apreciat si m-a urmarit de-a lungul atator ani”, declara Ion Besoiu la implinirea varstei de 85 de ani.

In 2002, a primit Premiul de excelenta al Cinematografiei Romane. In 2001, a fost declarat cetatean de onoare al orasului Sibiu, in care s-a nascut. Ion Besoiu era presedinte executiv al Fundatiei “Sibiul Vechi. Sibiu – Hermannstadt”, asociatie care ii ajuta pe tinerii talentati si care ofera premii etnografilor.

sursa: hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.