A murit senatorul UDMR Verestóy Attila

Senatorul UDMR a murit, miercuri, la vârsta de 63 de ani. Verestóy Attila s-a născut pe data de 1 martie 1954, la Odorheiu Secuiesc.

Verestóy Attila a fost senator în toate legislaturile din perioada 1990 – 2016, ales de fiecare dată în județul Harghita pe listele UDMR.

Parlamentarul UDMR suferea de cancer şi a murit la o clinică din Viena.

Fostul preşedinte al UDMR Marko Bela a precizat că senatorul Verestoy Attila era bolnav de câteva luni şi urma un tratament la Viena.

Fostul preşedinte al UDMR Marko Bela regretă moartea senatorului Verestoy Attila, care îi era prieten şi fondator al Uniunii, despre care spune că a fost un adept al dialogului, al colaborării între români şi maghiari.

”Ştiam că este bolnav, dar speram foarte mult să treacă de această încercare. Îl regret ca şi prieten şi pentru tot ce înseamnă pentru UDMR. A avut un rol extrem de important în ceea ce priveşte construcţia democratică din anii ’90 din România, un adept al dialogului, al colaborării între români şi maghiari, între UDMR şi partidele româneşti. A făcut parte din generaţia care a construit instituţiile democratice”, a afirmat Marko Bela.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *