Accident de munca in vestul tarii; doi muncitori la spital cu arsuri grave

Doi barbati au ajuns la spital, luni seara, dupa o manevra gasita. Cei doi, electricieni de profesie, lucrau in incinta Fabricii de Vagoane Astra Arad, iar din cauza unor manevre gresite a dispecerilor electricieni, in perimetrul in care se aflau s-a produs un arc elecrtric, iar barbatii s-au ales cu arsuri grave pe 30% din corp.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Arad, cei doi electricieni, de 52 şi 57 de ani, sunt angajati ai unei alte firme, contractata de fabrica pentru executarea unor lucrari.

„Dintr-o eroare de manevra executata de dispecerii electrici s-a produs un arc electric, la tensiune ridicata, de 6.000 de Volti, a carei flama le-a produs arsuri pe brate si pe fata celor doi lucratori”, a precizat purtatorul de cuvant al ITM Arad, Florina Higiosan, citat de News.ro.

Cand muncitorii au inceput lucrarea, nu exista tensiune pe cabluri, insa un dispecer a pornit din greseala reteaua electrica.

Martorii au sunat la 112, iar un echipaj SMURD i-a preluat pe cei doi raniti si i-a transportat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad. Medicii spun ca ranile celor doi sunt grave, dar starea lor este stabila.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *