Actorii lugojeni, invitați la Festivalul de Comedie de la Caracal

Festivalului de Comedie, ajuns la cea de-a XIX – a ediție și care se va desfășura în perioada 16-20 noiembrie, în maniera unei ministagiuni a teatrelor de comedie, profesioniste şi de amatori, ce prezintă  spectacole de teatru pentru adulţi şi pentru copii, va avea ca invitați și actorii lugojeni.

La manifestarea care are un caracter necompetitiv și urmărește o panoramare obiectivă a câtorva dintre cele mai bune producţii de comedie pentru copii şi adulţi ale teatrelor româneşti profesioniste şi de amatori din ultimele stagiuni, lugojenii vor pune în scenă două spectacole.

Prima piesă prezentată publicului va fi ”Haide, ucide-mă, dragoste!”, de Aziz Nesin, în regia Mariei Voronca, în care vor juca actorii Ileana Căprariu, Lăcrămioara Bercean și Tudor Trăilă, iar cea de-a doua este ”Pinocchio”, de C. Collodi, în regia lui Dan Mirea și cu o distribuție formată din Ileana Căprariu, Tudor Trăilă, Constantin Ilie, Cristina Velici și Loredana Lupescu.

Alături de Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu”, pe scena din Caracal vor mai urca trupe din Râmnicu Vâlcea, Craiova, Roman, Reghin, Brașov, București și Caracal.

În cadrul evenimentului se vor organiza întâlniri ale publicului cu regizori, critici, dramaturgi, directori de teatre, actori etc.

Conceptul festivalului propune ideea de a descoperi teatrul ca modalitate de exprimare şi de a scoate în evidenţă rolul major pe care acesta îl are în dezvoltarea culturală individuală şi a comunităţii.

Festivalului de Comedie conturează un spațiu dedicat artelor teatrale prin care se stimulează consumul cultural al publicului de toate vârstele și condițiile sociale, promovarea creațiilor dramatice autohtone şi străine, dar și  a celor mai bune spectacole ce pornesc de la texte de comedie românească.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.