Acuzatii extinse in dosarul tinerilor batuti de politisti si jandarmi, la Timisoara

Procurorii de la Parchetul Militar Timișoara au decis să extindă in rem cercetările în dosarul celor doi tineri bătuți de polițiști și jandarmi. Anchetatorii au extins urmărirea penală cu privire la infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, abuz în serviciu și neglijență în serviciu.

Extinderea in rem a urmăririi penale vizează infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, abuz și neglijență în serviciu. Totodată, în cauză a fost dispusă efectuarea urmăririi penale pentru purtare abuzivă pentru cei trei polițiști și un jandarm, iar ceilalți patru, trei jandarmi și un polițist, sunt cercetați pentru complicitate la săvârșirea acestei infracțiuni. De asemenea, pentru cei patru considerați momentan făptuitori, infracțiunea de purtare abuzivă este raportată la  articolul 194 din codul penal, aliniatul 1, literele a și e. Aceasta din urmă se referă la vătămarea corporală.

„Reamintim că dosarul a fost înregistrat ca urmare a sesizării din oficiu a procurorilor militari, după ce pe data de 22 noiembrie 2017 un echipaj de poliție a oprit în trafic un autoturism în baza suspiciunii că în acesta s-ar afla o persoană urmărită general. Cu ajutorul unui echipaj de jandarmi, polițiștii au imobilizat pe cei doi ocupanţi ai maşinii oprite, după care i-au condus la o secție de poliție din Timişoara pentru verificări şi identificare. Cei doi ocupanți ai mașinii au ajuns apoi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, unde au primit îngrijiri medicale, susținând că au fost agresați de polițiști și jandarmi. Menționăm că cercetările în cauză sunt efectuate cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IGPR – Direcția de Investigații Criminale”, transmit reprezentanții Parchetului Militar Timișoara.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.