Adapostul de noapte, devastat de oamenii strazii

Temperaturile foarte scăzute din ultimele zile au determinat autoritățile lugojene să deschidă adăpostul pentru oamenii străzii, aflat în cadrul Spitalului Municipal Lugoj. Adăpostul este funcțional doar pe timpul nopții, între orele 20 şi 7. În weekend şi luni, 16 oameni ai străzii au călcat pragul adăpostului, unde beneficiază de căldură şi hrană oferită de Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Lugoj.
Teodora Mateescu, purtător de cuvânt SML:
Sa deschis sediul adăpostului de noapte pentru persoanele fără adăpost din cadrul Spitalului Municipal Lugoj. Acesta funcţionează în intervalul orar 20-7. Spitalul Municipal Lugoj pune la dispoziţie locaţia cazarmamentul şi în cazul în care situaţia o impune asigură serviciul medical de urgenţă pentru aceste persoane. Conform convenţiei încheiate, hrana este asigurată de Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Lugoj, iar paza este asigurată de Poliţia Locală. În această perioadă, vorbim de weekend, inclusiv luni, au fost 16 persoane
Nu toate persoanele care îşi găsesc refugiul la adăpost sunt din Lugoj, unele sunt în tranzit, iar cei de la ISU le-au găsit şi le-au condus către adăpost din cauza temperaturilor foarte scăzute înregistrate noaptea. Oamenii străzii fac însă ravagii la adăpost. Aceştia se bat, rup caloriferele şi vin în stare de ebrietate.
Florin Dumitru, şeful Poliţiei Locale Lugoj:
Am avut probleme şi de comportament acolo la spital. Bineînţeles că aceste persoane majoritatea sunt în stare de ebrietate şi au creat probleme pe acolo. Am avut un caz de distrugere, pentru care am solicitat colegii noştri de la Poliţia Naţională şi avem un dosar penal pentru distrugere efectuat la unul dintre ei. Problemele acum s-au rezolvat, singura problemă fiind cu curăţenia, dar şi această problemă este în curs de rezolvare
Capacitatea totală a adăpostului este de 20 de paturi. În acest an, numărul persoanelor care s-au prezentat pentru cazare a crescut cu 5 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *