Adina Florea, propusă la șefia DNA

Adina Florea, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă lângă Curtea de Apel Constanţa, este propunerea ministrului Justiţiei pentru postul de procuror-şef al DNA. 

Propunerea ministrului va fi înaintată Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui, în vederea numirii în funcţia de conducere.

Cine este Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader la șefia DNA

Fost procuror general al Constanţei, dar şi prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, magistratul Adina Florea a devenit celebru pentru clinciurile avute cu primarul Radu Mazăre, în legătură cu dosarul penal Zvastica, deschis pe numele edilului după ce acesta a defilat în uniformă de nazist la o prezentare de modă, în vara anului 2009.

Omul de afaceri Răzvan Dimoftache scria, în 2017, pe blogul lui: “Adina Florea este actualul procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, dar cea care conduce în realitate. Este un personaj care conduce justiția din Constanța de foarte mulți ani. Pe bună dreptate o sa va intrebati cum este posibil ca un procuror, fie el si procuror general, sa conduca justitia dintr-un judet. Este foarte simplu: daca te combini cu persoana potrivita, este posbil orice”.

Adina Florea a formulat în iunie 2018 o cerere de transfer de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Potrivit declarației de avere completate în 13 iunie 2017 și postate pe site-ul CSM, Adina Florea deține un apartament în Constanța, de 90,44 mp, dobândit în anul 2005 prin donație, un autoturism Audi A4 fabricat în anul 2007, un depozit bancar la Unicredit Tiriac Bank în lei deschis în anul 2009 în care se află suma de 33.868,03 lei și un depozit bancar deschis la aceeași bancă în anul 2011 în care se află suma de 3000 de euro, a scris ziuaconstanta.ro.

La categoria “Datorii”, Adina Florea a menționat un credit ipotecar contractat în anul 2007 de la Unicredit Tiriac Bank, în 2007, scadent în 2027, în valoare de 45.000 euro.

La categoria venituri, Adina Florea a menționat salariul obținut de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța în valoare de 155.153 lei și salariul obținut de la Parchetul Tribunalului Constanța în valoare de 10.157 lei.

În cursa pentru șefia DNA au mai fost Paula Tănase, Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea, Sorin Armeanu şi Andrei Bodean.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.