Administrația comunei Ştiuca investeşte în drumuri, apă, canalizare şi sport

Proiectele aflate în faza de finalizare, precum și cele din stadiul de proiect, decurg bine în Știuca, una dintre comunele timișene cu cea mai mare rată de dezvoltare din ultimii ani.

Milioane de euro au fost atrași de primărie pentru proiectele de canalizare – apă, modernizarea străzilor și obiective sportive, atât în unitatea administrativ teritorială cât și pentru locuitorii satelor aparținătoare.

Astfel, potrivit edilului Vasile Bejera “la Știuca există o rețea de canalizare func­ți­o­na­lă, iar pentru satele Oloșag și Dragomirești s-a întocmit proiectul tehnic pentru introducerea canalizării, in­ves­ti­ția urmând a fi începută cu fonduri provenind din bugetul local. Totodată, a fost atrasă o finanțare în valoare de trei milioane de lei din fonduri europene pentru realizarea unei stații de tratare și a patru bazine noi, care vor deservi întreaga comună. Alimentare cu apă există în toate cele patru sate componente. Proiectul de modernizare a străzilor din comuna Știuca, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), se află în curs de finalizare, inclusiv legăturile dintre localități”.

Pentru cei mai tineri locuitori ai comunei vor fi realizate anul acesta două noi terenuri de minifotbal, în satele Zgribești și Oloșag, care se adăugă celor realizate în Știuca și Dragomirești, dotate cu gazon sintetic și instalație de nocturnă.

sursa: redesteptarea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.