Adolescenta din Timisoara a mintit ca e fortata sa joace Balena Albastra; voia un telefon nou

Minciuna unei eleve de 13 ani din Timișoara i-a pus pe jar pe polițiștii de la Crimă Organizată. Fata le-a povestit părinților că este amenințată cu moartea de administratorii jocului Balena Albastră, iar pe fir au intrat și oamenii legii.

Toată povestea s-a dovedit a fi o minciună spusă de copilă pentru a-i face pe părinți să-i cumpere un telefon mobil nou.

Polițiștii de la Crimă Organizată s-au sesizat duminică, după ce au aflat de povestea tinerei de 13 ani, în urma unui reportaj al unui post de televiziune local din Timișoara.

Oamenii legii au luat legătura imediat cu părinții fetei care, la insistențele celor de la BCCOT, au și depus o plângere la IPJ Timiș. Fata le-a povestit apropiaților că a intrat de curiozitate pe site-ul de socializare ce găzduiește jocul Balena Albastră și că și-a făcut cont acolo. S-a speriat însă, spunea ea, și a renunțat să intre în joc. Imediat după aceea, susținea fata, administratorii site-ului au început să o sune și să-i trimită sms-uri în care o amenințau cu moartea atât pe ea cât și pe părinții ei. Avea chiar și apelurile și sms-urile cu care dovedea toată povestea.

Polițiștii au început imediat verificările și au aflat că toată povestea este o minciună. Tânăra și-a instalat pe telefonul mobil aplicația Fake Call și și-a trimis singură mesajele pentru a-i face pe părinți să îi cumpere un telefon nou pentru că… nu îi mai plăcea cel vechi. Plângerea depusă de părinții fetei a fost astfel clasată de polițiști.

Jocul Balena Albastră ar fi făcut deja sute de victime în toată lumea. Acesta presupune crearea unui cont pe un site, iar apoi îndeplinirea unor sarcini zilnice trasate de administratorii paginii de internet. Ultima dintre acestea este sinuciderea.

„Referitor la articolul publicat la data de 18 martie a.c., pe site-ul DIGI 24, «EXCLUSIV | Mărturia unei fete care a vrut să intre în jocul care împinge copiii spre tragedie», ce relatează povestea unei minore care ar fi fost amenințată și șantajată, prin intermediul telefonului mobil, de către administratorii unui joc online, facem următoarele precizări: La data de 19 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, în urma publicării articolului mai sus menționat, s-au sesizat și au demarat verificări pentru a stabilii circumstanțele producerii incidentului. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că incidentul nu a avut loc, minora simulând întreaga întâmplare cu scopul de a-și convinge părinții să-i achiziționeze un alt telefon mobil”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.