Agenda culturală a Lugojului: şase rugi, două comemorări, un concurs literar şi un singur festival internaţional

Dacă Timişoara se pregăteşte pentru 2021, anul în care va fi capitală europeană, iar acţiunile culturale de amploare se înmulţesc de la an la an, nu acelaşi lucru se întâmplă şi în cel de-al doilea municipiu al judeţului, care se mândrea la un moment dat cu titlulatura de “capitală culturală a Banatului”

Anul acesta, agenda acţiunilor cultural educative, pe care primarul municipiului le propune pentru finanţare consiliului local e destul de săracă. Cuprinde doar 13 manifestări: şase rugi, o tabără creştină, două omagieri şi comemorări, o manifestare de Ziua Copilului, un târg de Crăciun şi premiile literare “Constantin Buiciuc”.

Un singur eveniment de amploare se află pe lista care ajunge în Consiliul Local Lugoj pentru aprobarea finanţării. Este vorba despre Festivalul internaţional de interpretare pianistică “Clara Peia”, organizat de către Şcoala de Muzică “Filaret Barbu”. Paradoxal, manifestarea primeşte una din cele mai mici sume din partea administraţiei locale, doar 3000 de lei, deşi nevoile financiare ale acestui festival sunt mult mai mari. S-au găsit bani mai mulţi pentru ruga copiilor romi, care este finanţată cu 8.000 de lei, iar acţiunile de comemorare cu 14.000 de lei.

sursa: cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *