Al 25-lea caz de deces din cauza rujeolei: un copil de 2 ani, nevaccinat, a murit

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat joi ca numarul cazurilor de deces de rujeola a ajuns la 25, dupa ce boala a fost confirmata la un copil de doi ani din judetul Bihor, care nu fusese vaccinat.

Acest nou caz este inca un semnal de alarma privind politica de vaccinare a statului roman. Bodog a precizat ca proiectul Legii vaccinarii prevede responsabilitati pentru toata lumea, iar afirmatiile ca parintii vor face puscarie daca nu lasa copiii sa fie vaccinati este o dezinformare.

“Avem al 25-lea caz de deces de rujeola, de data aceasta in judetul Bihor, din care sunt eu, din localitatea Alesd, un copil care s-a chinuit foarte mult, care a fost internat in spital, apoi a fost externat pe proprie raspundere. Un copil care traia acasa fara mama, care era plecata la lucru in strainatate si care a intrat in contact cu pacienti bolnavi de rujeola, un copil de doi ani nevaccinat. Asta trebuie sa traga inca un semnal de alarma in ceea ce priveste politica de vaccinare a statului roman”, a spus Florian Bodog, dupa dezbaterea publica a proiectului Legii vaccinarii.

Ministrul Sanatatii a afirmat ca vaccinarea este singura cale de a preveni boli grave. „Circula o vorba ca vaccinul este precum botezul pentru copil. Atunci de ce sa nu vaccinam copii?”, a adaugat Bodog.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *