Al doilea titlu balcanic, consecutiv, cucerit de un judokan lugojean

Judoul lugojean pentru tineret a obținut o nouă performanță, notabilă, internațională. Doi judokani legitimați la Clubul Sportiv Școlar Lugoj au reușit să urce pe podiumul de premiere al Campionatului Balcanic, nivelul de vârstă U15, organizat în Grecia, la Thessaloniki.

Competiția s-a desfășurat în perioada 29-30 iulie. Cel mai bun rezultat a fost obținut de speranța masculină a judo-ului lugojean, Ioan Dzitac (14 ani), care s-a impus în limitele categoriei de greutate, 42 kg, cucerind medalia de aur și al doilea titlu de campion balcanic din carieră.

“O mare performanță reușită de acest băiat, care a luat și în 2016 titlul balcanic, la turneul organizat în Macedonia, la Skopje. Felicitări pentru evoluția fără greșeală și pentru ambiția de care a dat dovadă la ediția din acest an a Campionatului Balcanic. Dzitac este un sportiv foarte talentat, foarte muncitor și își dorește mereu să câștige, de aceea și rezultatele lui sunt pe măsură. El a confirmat până acum la toate nivelurile de vârstă și este multiplu medaliat și campion național”, a spus profesoara Cristina Toth, antrenoarea secției de judo a CSȘ Lugoj.

Ion Dzitac a câștigat în acest an, de două ori, titlurile naționale la nivelurile U15 și U16.

Alături de Dzitac pe podiumul din Grecia a urcat și colega sa de club, Ana-Maria Popovici (12 ani), aflată la prima participare la un campionat balcanic, fiind medaliată cu bronz în limitele categoriei 36 kg.

“Sunt foarte mândră de acești doi sportivi ai noștri și de rezultatele lor, mai ales că ei confirmă clasările foarte bune din țară și ne dau încredere că ceea ce facem la antrenamente ne menține alături de marile forțe europene ale judoului. Felicitări Ioan Dzitac și Ana-Maria Popovici”, a punctat Cristina Toth.

Deși este încă la o vârstă destul de fragedă, Ana-Maria Popovici a reușit să se impună pe plan național, la categorii superioare de vârstă, câștigând  medalia de aur la nivelul de vârstă U14 și medalia de argint la U15.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *