Alegeri prezidentiale in Franta. Emmanuel Macron a invins-o pe Le Pen cu 66% din voturi. “Nu vom ceda in fata fricii”. VIDEO

Emmanuel Macron a obtinut o victorie in alegerile prezidentiale cu 66,06% din sufragiile exprimate, in fata lui Marine Le Pen (33,94%), a anuntat Ministerul francez de Interne in noaptea de duminica spre luni dupa numararea a 99,9% din buletinele de vot.

Potrivit acestei numaratori, care inca nu este definitiva, Macron a obtinut 20,7 milioane de voturi si a invins-o in mod detasat pe Le Pen, care a obtinut 10,6 milioane de voturi.

Candidatul En Marche! a fost prezentat invingator cu scorul de peste 65%.

Macron le promite francezilor ca va unifica tara, in al doilea discurs in calitate de presedinte ales

Presedintele ales al Frantei, Emmanuel Macron, a rostit, duminica seara, un al doilea discurs dupa anuntarea rezultatelor scrutinului, promitandu-le alegatorilor sai, stransi la Luvru, sa unifice tara si sa se ridice la inaltimea provocarilor, pentru ca lumea si Europa “asteapta ca Franta sa ii uimeasca, Franta sa fie ea insasi”.

In jurul orei locale 22.30 (23.30), Macron a iesit singur din Palatul Luvru si a traversat curtea, trecand pe langa piramidele de sticla, simbol al Parisului, si salutand zecile de mii de alegatori care il asteptau.

El a parcurs distanta destul de mare in acordurile “Odei Bucuriei”, imnul european.

In discursul rostit in fata multimii entuziasmate, el le-a multumit sustinatorilor sai pentru eforturile depuse si pentru sacrificiile facute.

“In aceasta seara ati castigat! Franta a castigat!”, a spus presedintele ales, adaugand: “Ceea ce am facut noi luni la rand nu are nici precedent, nici echivalent”.

El le-a transmis un mesaj francezilor care l-au votat “pentru a apara republica in fata extremismului”. “Cunosc dezacordurile noastre, le voi respecta, dar voi fi fidel angajamentelor asumate. Eu voi apara republica”, a spus el, in aplauzele multimii.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *