Alexandra Mazilu, campioană balcanică la judo

Judo-ul lugojean a marcat încă o performanță remarcabilă, prin reușita obținută în cadrul puternicului Campionat Balcanic, nivelul U21, de valoroasa Alexandra Mazilu, crescută și formată la CSȘ Lugoj, de regretatul Adalbert Batkai, sportiva fiind în prezent componentă a lotului național feminin, cantonat la Cluj.

Competiția desfășurată în intervalul 7-9 iulie, în localitatea Pazardzhik, din Bulgaria, a reunit pe tatami, alături de judoka reprezentând țara gazdă, sportivi din Albania, Bosnia-Herțegovina, Grecia, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia, Turcia. Sportiva de pe Timiș s-a impus câștigând finala în fața unei judoka din Republica Moldova, care este legitimată la un club din Deva.

“Este o mare bucurie și mândrie pentru mine să-mi vad fiică pe prima treaptă a podiumului de premiere. Rezultatul de la balcaniadă concretizează munca depusă în acest an”, a spus Dinel Mazilu, tatăl sportivei.

Alexandra Mazilu nu este la primul trofeu balcanic, ea reușind să câștige aurul, în urmă cu doi ani la Balcaniada desfășurată la Craiova, la nivelul U18.

În acest an sportiva lugojeană a devenit și campioană națională de seniori, deși are doar 18 ani. Echipa României s-a clasat pe primul loc la Balcaniada din Bulgaria, cu 14 medalii din care șase de aur.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *