Alexandra Mazilu din nou campioană naţională de seniori, la judo

Lugojeanca Alexandra Mazilu (19 ani) a cucerit un nou titlu de campioană națională la seniori, la judo, după cel cucerit anul trecut.

Performanța a fost obținută sâmbătă, 24 martie, la categoria 78 kg, în cadrul finalei Campionatului Național Individual de Seniori (masculin+feminin) ce a fost găzduită la sfârșitul săptămânii trecute în sala “Horia Damian” din Cluj.

Sportiva, formată la Clubul Sportiv Școlar Lugoj, în prezent componentă a lotului național de juniori de la Cluj, s-a impus pe prima poziție și în cadrul concursului de Open, desfășurat în a doua zi a evenimentului, duminică, 25 martie.

În lupta pentru aurul național Mazilu a câștigat, în finală, în fața unei adversare din Deva, iar la Open le-a învins pe toate cele trei adversare din concurs.

“Sunt foarte bucuros și mândru de rezultatele obținute de fata mea. Este al doilea titlu din carieră obținut la seniori, ea fiind încă la juniori, ultimul an. Practic Alexandra a repetat performanțele de anul trecut când a luat primul titlu național de seniori și aurul la Open. În următoarele săptămâni are un program foarte încărcat și sper să cucerească noi medalii, o să-i țin pumnii la toate cele trei competiții, care sunt programate până la mijlocul lunii aprilie”, a spus Dinel Mazilu, tatăl sportivei.

Alexandra Mazilu deține un palmares impresionant, fiind multiplă campioană națională și câștigătoarea a mai multor balcaniade.

Este unul dintre cele mai bune produse reușite de școala lugojeană de judo, condusă mulți ani de regretatul Adalbert Batkai.

În perioada 30 martie-1 aprilie, Mazilu va lupta pentru medaliile naționale de la nivelul U21, la Focșani, iar între 13 și 15 aprilie pentru podiumul național de la U23, la Pitești.

Judoka va fi prezentă la Lignano, în Italia la Cupa Europei din 2-8 aprilie.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.