Alexandra Mustață merge din nou în Turcia, pentru operație.

Alexandra Mustață, fetița de 12 ani care suferă de o gravă malformație a feței ce îi cauzează sângerări și îi pune în pericol viața, se pregătește pentru intervenția chirurgicală care îi va face viața mai ușoară. Cazul său a mobilizat lugojenii să ajute prin donații și evenimente caritabile.

Fata va pleca din nou în Turcia, în data de 3 iunie, urmând ca, dacă totul decurge conform planului stabilit de medicii de la Clinica Acibadem-Altunizade din Istanbul, internarea să se efectueze din 4 iunie, existând posibilitatea ca operația să aibă loc în aceeași dată.

Intervenția va cuprinde embolizarea părții care a rămas la nivelul feței și totodată se va încerca o embolizare selectivă, pentru ca ghemul de vase de sânge care provoacă hemoragii să nu se extindă cerebral. Inițial, medicii au propus și o rezecție a maxilarului, însă au revenit ulterior asupra deciziei având în vedere vârsta fragedă a Alexandrei și implicațiile pe care le-ar fi avut această procedură asupra sa.

Costurile intervenției se vor ridica la aproximativ 26.000 de euro, o parte din bani fiind adunați din donațiile lugojenilor, iar restul de bani vor fi virați de către Fundația Mereu Aproape.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.