Alexandru Mazilu a cucerit o nouă medalie balcanică la judo

Judoka Alexandra Mazilu, în vârstă de 19 ani, crescută și formată la Clubul Sportiv Școlar Lugoj, a reușit o nouă performanță de excepție.

Sportiva, care, în prezent, este componentă a lotului național feminin de juniori de la Cluj, a cucerit medalia de aur, după ce s-a clasat pe primul loc la categoria 78 kg, în cadrul Campionatului Balcanic, rezervat grupei de vârstă sub 21 de ani. Competiția s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii la Sibiu.

“Este o mare bucurie pentru mine rezultatul Alexandrei. Această medalie este a cincia la campionatele balcanice, din cele șase participări de până acum. Toate cele cinci medalii sunt de aur. În categoria ei au fost încă patru sportive: două judoka din Grecia, una din Turcia și o româncă. Alexandra s-a impus fără probleme în toate partidele pe care le-a disputat, la final ea a avut punctajul cel mai mare și s-a poziționat în fruntea clasamentului”, a spus Dinel Mazilu, tatăl sportivei.

Lugojeanca deține un palmares impresionant, cu numeroase medalii naționale, la toate nivelurile de vârstă și medalii internaționale, printre care  două medalii de bronz la Cupele Europene din 2013 și 2014. Alexandra Mazilu a participat de trei ori la Campionatul European, edițiile 2014 și 2015, la cadeți și în 2016 la tineret și se pregătește pentru participarea la campionatele europenele pe echipe și individuale din această vară.

În acest an, Alexandra a adunat o salbă de medalii naționale. Cea mai valoroasă este medalia de aur la seniori (a doua din carieră, consecutivă).

La acest rezultat se adaugă aurul la nivelul de vârstă U21 și la nivelul de vârstă U23.

Mazilu este  studentă a Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.