Alocări de 35.000 de lei pentru manifestări culturale

Primăria Lugoj acordă o nouă tranşă de fonduri nerambursabile pentru activităţile cultural-educative și pentru susținerea și promovarea culturii scrise. Suma totală alocată din bugetul local este de 35.000 de lei.

Din solicitările prezentate, un singur proiect a fost respins pentru docu­men­tație incompletă, dar în schimb au fost acceptate so­licitările de finanţare pentru ”Gala Premiilor Lugojene”, ac­tivități cultural-patriotice co­memorative dedicate cente­narului și săr­bătorirea hramu­ri­lor bisericilor ortodoxe din Măguri și Tapia.

Aceasta este cea de-a treia finanțare ne­ram­bursabilă acordă de Pri­mă­ria Lugoj în 2018. De la bu­getul local au mai fost acordați, tot pentru activităţi cultural-educative, suma de 200.000 de lei, dar şi pentru cultele din oraş, cărora le-au fost împărţiţi peste 250.000 de lei.

Cea mai mare sumă a fost alocată evenimentului Gala Premiilor Lugojene, care primește de la bugetul local 20.000 de lei, aceeași sumă urmând a fi alocată de către coorganizator, Fundația Eu­ropea­nă Drăgan.

sursa:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *