Alternative ale bradului de Craciun expuse in centrul Timisoarei

Au fost necesare peste două mii de ore de muncă și peste 160 de voluntari pentru a realiza o pădure de brazi ecologici în centrul Timișoarei. Ideea a fost primită foarte bine de timișoreni și turiști. 

 

Un număr de 164 de voluntari au răspuns pozitiv apelului lansat de EcoStuff și, după mai bine de două mii de ore de muncă, au reușit să realizeze mai mulți brazi din materiale reciclabile pe care apoi i-au adus în Piața Libertății din Timișoara pentru a fi admirați de toată lumea.

Unii brazi sunt realizați din pungi, alții din neoane sau chiar CD-uri și DVD-uri uzate. Cel mai mare brad are 12 metri și este realizat în întregime din doze de aluminiu.

Un altul a atras atenția curioșilor, fiind făcut în întregime din roți de mașină, în timp ce alt pom este împodobit cu biciclete vechi, role și diverse ambalaje.

Materialele din care sunt făcuți brăduții au fost donate de timișoreni sau găsite de voluntari.

Prin proiectul lor, organizatorii vor să ofere inspirație timișorenilor pentru ca aceștia să nu mai cumpere brazi tăiați din pădure, ci unii crescuți în pepiniere sau, de ce nu, să își creeze unul propriu, din materiale reciclabile.

Voluntarii de la EcoStuff România au dat startul proiectului încă din luna septembrie. Atunci ei și-au anunțat intenția de a construi un pom de Crăciun care să lumineze Piața Libertății. Ei au cerut ajutorul timișorenilor, să le doneze materialele necesare, printre altele, mii de doze de aluminiu întregi și neturtite.

Brăduții pot fi admirați în Piața Libertății din Timișoara pe toată perioada sărbătorilor de iarnă.

sursa: tion.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.