Ambasadorul Vaticanului vine la Lugoj

Nunțiul Apostolic (Ambasadorul Vaticanului în România și Republica Moldova) vine în orașul nostru, în cadrul unei vizite oficiale în Dicezea Greco-Catolică a Lugojului, care cuprinde județele Timiș, Caraș Severin, Arad, Hunedoara și o parte din Alba. 

Excelența Sa Arhiepiscop Miguel Maury Buendia (originar din Spania) va ajunge la Lugoj vineri seara. Sâmbătă, 21 aprilie, înaltul oaspete, însoțit de PSS Alexandru Mesian, episcopul greco – catolic de Lugoj, va fi prezent la Primăria municipiului, pentru o întrevedere cu primarul Francisc Boldea.

”Programul zilei de sâmbătă mai cuprinde vizite la Casa Memorială Arhiepoiscop Ioan Ploscaru, la Surorile Baziliene și la Centrul Socio-Sanitar ”Sfânta Ioana Antida de Touret” din Cartierul Mondialul Bocșei. După masa, Excelența Sa se va deplasa, împreună cu gazdele lugojene, la Reșița, unde se construiește un nou locaș de cult unit, și la Oravița, unde biserica îngrijește un cămin de bătrâni și un centru pentru mamele cu copii aflate în dificultate”, ne-a declarat Monseniorul Angelo Narcis Pop, vicar al Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj.

Duminică, de la ora 10, Nunțiul Papal va pontifica Sfânta Liturghie în Catedrala Greco-Catolică de la Lugoj, iar după masa va fi la Mânăstirea Giroc. Sunt programate întâlniri cu Mitropolitul Ioan Sălăjan și cu PSS Martin Roos, păstorul Bisericii Romano-Catolice din Timișoara. Vizita nunțiului Apostolic în Dieceza de Lugoj se încheie luni.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.