Amenda de mii de euro pentru un supermarket din Timisoara, in urma unei sesizari. VIDEO

Imagini dinn curtea unui supermarket din Timișoara, au fost surprinse de un timisorean. În aceste imagini, angajații supermarketului Carrefour din zona Dacia, din Timișoara, iau carnea dintr-un container și o duc în magazin.

Timisoreanul a surprins aceste imagini la magazinul Carrefour, din zona Dacia, din Timișoara. In filmare îi întreabă pe angajați ce fac cu carnea și de ce o iau din container și o introduc în magazin. Răspunsul nu este concludent, dar acțiunea continuă… Conversația dintre cel care a filmat întreaga scenă și angajații care transportau carnea o puteți auzi către finalul filmării.

În acțiune au fost și inspectorii CJPC Timiș, care au fost acolo în control. Au dat o amendă de peste 4.000 de euro pentru neregulile constatate.

„A fost desfășurată o acțiune de verificare a aspectelor sesizate, fiind constatate următoarele: La data și ora controlului, în urma verificării containerului aflat în curtea interioară a magazinului, container folosit ca spațiu de depozitare, comisarii din cadrul C.J.P.C. Timiș au depistat produse depozitate, retrase de la comercializare, prezentându-se documente probatorii în acest sens. Produsele alimentare ce urmau a fi comercializate, respectiv produsele lactate și carnea refrigerată erau păstrate la temperatura mediului ambiant de 21-22 grade Celsius, întrerupându-se astfel lanțul frigorific, iar băuturile răcoritoare, produsele de panificație preambalate erau de asemenea, depozitate în mediu ambiant cu ambalaje umede și expuse condițiilor de mediu (temperatură, praf, ploaie, raze solare) contrar condițiilor de depozitare recomandate de către producători. Au mai fost depistate la comercializare și două sortimente de cremvurști, salam și parizer având data limită de consum depășită. Pentru deficiențele constatate, operatorul economic a fost sancționat cu două amenzi contravenționale în valoare totală de 20.000 lei, fiind dispusă măsura de oprire definitivă de la comercializare a produselor depistate cu abateri, în cantitate de 81.33 kg./valoare 1356.34 lei și 94.5 l/valoare 167.79 lei”, a declarat ing. Liliana Ardelenea, comisar șef adjunct delegat CJPC Timiș.

Deşi reprezentanţilor lanţului de magazine Carrefour, le-a fost solicitat un punct de vedere referitor la acest subiect, fiindu-le prezentată inclusiv filmarea problemelor amintite, reprezentanţii companiei nu au oferit un răspuns la situaţia semnalată nici la o săptămână de la sesizare.

sursa: tion.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *