Ameninţările cu debranşarea dau roade; Meridian 22 a recuperat peste o treime din datoriile de la case

Angajații Meridian 22 au reușit să recupereze în doar cinci zile aproape 40% din sumele restante, mai vechi de 90 de zile, de la abonații serviciilor de apă și canal de la case.

Majoritatea celor aflați pe lista rău-platnicilor și-au achitat datoriile, când s-au văzut cu utilajele pentru debranșare la ușă, totuși operatorul local a deconectat de la rețeaua publică de apă, mai multe familii.

“În primele cinci zile de recuperare a datoriilor de la cei care locuiesc la case am colectat 66.000 de lei, ceea ce reprezintă cam 38% din suma totală facturată restantă. În același timp s-au trimis peste 500 de somații de plată în cartierele de case, celor care au datorii mai vechi de 90 de zile.  Au fost debranșate cinci case, în unele cazuri fiind înregistrate creanțe de 5000 de lei. Acțiunea de recuperare a sumelor datorate de abonați va continua. Costul unei rebranșări este de 1100 de lei, la care se adaugă facturile achitate la zi, plus penalitățile de întârziere”, a comunicat Meridian 22.

Amenințate cu întreruperea furnizării apei sunt și aproape 50 de societăți comerciale, care au acumulat o datorie mai veche de 90 de zile de 72.000 de lei.

Abonații individuali de la blocuri trebuie să vireze în casieria Meridian 22, peste 62.000 de lei, iar asociațiile 256.000 de lei (din care 163.430 Asociația 1 din Micro III, strada Ceahlăului).

sursa: redesteptarea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.