AMENZI URIAŞE pentru uscatul rufelor la vedere, în balcon, şi pentru bătutul covoarelor

În mai multe oraşe din ţară, uscatul rufelor la vedere este sancţionat. Hainele agăţate în balcoane deschise, ori pe sârme improvizate în faţă blocului strică aspectul localităţilor, spun primarii.

Aşa că edilii au trimis Poliţia Locală să-i pedepsească pe proprietari. Amenzile încep de la 500 de lei, însă pot ajunge la  1.000.

În Timişoara, uscatul rufelor în balcoanele deschise şi în faţă blocului a fost interzis printr-o hotărâre de consiliu local. În ultimele luni, 6 familii care nu au respectat regula au fost amendate.

Edilii au hotărât să-i amendeze şi pe cei care bat covoarele în spatele blocului ori scutură diverse lucruri pe fereastră. “Se acţionează de regulă de către Poliţia Locală, pe baza sesizărilor cetăţenilor. Când cetăţenii fac sesizări, poliţia descinde la faţa locului”, spune primarul Nicolae Robu.

Modelul a fost împrumutat şi de alte primarii. În Buzău, de pildă, autorităţile lucrează la un regulament prin care să îi amendeze cu până la 1.000 de lei pe cei care îşi usucă rufele la vedere ori îşi scutură covoarele în spatele blocului.

Uscarea rufelor la vedere, în balcoanele deschise sau în faţă blocurilor a fost interzisă în mai multe oraşe, cum ar fi Sibiu ori Piteşti. Însă nu peste tot autorităţile au trecut şi la amenzi.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.