Anchetă la centrul de plasament din Lugoj după acuzaţii grave lansate de copii: „Ne bat şi ne iau din bunuri“ (video)

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş a început o anchetă la un centru de plasament din Lugoj, după ce mai mult copii din centru au lansat acuzaţii la adresa educatorilor şi a conducerii instituţiei.  Centrul este condus de către Oana Lungulescu-Tyukodi, consilier local al PSD.

Totul a început după ce, duminică, unul dintre copiii din centru ar fi aruncat cu zăpada şi ar fi lovit maşina unui lugojean. “Acesta a coborât şi l-a bătut, iar domnul educator stătea cu mâinile în sân şi se uita cum băiatul ia bătaie. Colegul nostru i-a reproşat că nu s-a băgat să-l scoată şi atunci l-a luat şi educatorul la bătaie”, ne-au declarat câţiva dintre colegii victimei. Aceştia se plâng că angajaţii centrului folosesc foarte des această metodă şi sunt foarte violenţi.

Printre alte acuzaţii pe care le-au făcut copiii sunt şi acelea că cei din conducerea centrului împreună cu angajaţii îşi fac parte din ajutoare şi chiar din alocaţiile pe care minorii le primesc. Directoarea centrului nu a dorit să comenteze situaţia şi ne-a îndreptat spre purtătorul de cuvânt al instituţiei.

“A fost o încăierare între copii, de la zăpada. Educatoarea a încercat să îi despartă şi unul dintre copii a încercat să fugă, iar doamna a încercat să-l prindă şi în acel moment l-a zgâriat. Asta nu înseamnă că nu cercetăm situaţia. Ieri cazul ne-a fost sesizat de şefa centrului şi s-a format o comisie care cercetează şi evaluează ce s-a întâmplat. Practic discută cu fiecare copil separat, urmând ca la sfârşit să se ia măsurile care se impun. În ceea ce priveşte restul acuzaţiilor: mâncarea copiilor este proaspătă, pâinea este livrată zilnic, alimentele sunt mai mult decât suficiente. Nu s-a luat niciodată din ajutoarele copiilor. Dar se investighează tot ce s-a reclamat. Colegii mei sunt şi acum sunt în centru de la Lugoj şi se vor lua măsurile de rigoare.”, ne-a declarat Smaranda Marcu, purtătoarea de cuvânt a DGSAPC Timiş.

 

sursa: cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *