Angajatii de la Finante din toata tara, protest spontan. Vamesii, manifestare de solidaritate sub forma “excesului de zel”

Salariatii din institutiile din subordinea Ministerului Finantelor au declansat un protest spontan, luni dimineata, nemultumiti de proiectul legii salarizarii unitare.

Cateva mii de salariati din directiile de finante publice au declansat un protest spontan, luni dimineata, nemultumiti de proiectul legii salarizarii unitare. Liderul Sed Lex, Vasile Marica, spune ca protestul se extinde rapid in toata tara, in conditiile in care noua lege a salarizarii va duce la diminuarea salariilor angajatilor, iar acest lucru nu poate fi tolerat.

Primii care au declansat greva spontana au fost salariatii din cadrul DGRFP Bucuresti. Acestora li s-au alaturat rapid angajatii Finantelor din aproape toata tara.

Conform Sed Lex, la aceasta ora protesteaza in fata institutiilor salariatii din judetele Maramures, Calarasi, Dambovita, Timis, Gorj, Buzau, Hunedoara, Arad, Botosani, Olt, Arges, Prahova, Satu-Mare, Mehedinti, Neamt, Covasna, Alba Iulia, Ialomita, Covasna, Iasi, Sibiu, Mures, Valcea, Giurgiu, Dolj, Harghita.

Protest sub forma ”excesului de zel” al angajatilor din vami, in semn de solidaritate cu salariatii din Finante

Angajatii din vami s-au solidarizat cu salariatii din Finante si au declansat o actiune de protest sub forma ”excesului de zel”, astfel ca toate masinile care trec prin punctele de frontiera vor fi controlate amanuntit.

”Salariatii sistemului vamal din Romania s-au solidarizat cu colegii din directiile regionale ale finantelor publice si au declansat o actiune de protest sub forma «excesului de zel» prin care controlul efectuat la frontiera nu se va mai face selectiv, potrivit analizei de risc”, anunta Sed Lex.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *