ANM a actualizat prognoza meteo. Noi coduri galben şi portocaliu de ger, viscol şi ninsori în România.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, 27 februarie, noi avertizări cod galben şi cod portocaliu de ger, viscol şi ninsori abundente.

Prima avertizare emisă este de cod galben de frig, valabilă în intervalul 25 februarie, ora 03.00 –  01 martie, ora 10.00. 

Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece.

A doua avertizare este de cod portocaliu de temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua. Alerta este valabilă în intervalul 26 februarie, ora 03.00 –  01 martie, ora 10.00 

Zonele afectate sunt: Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

Tot astăzi, 27 februarie ora 23.00 –  28 februarie ora 23.00, este cod galben de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului, viscol.

În intervalul menționat aria ninsorilor va fi în extindere, începând din sud-vest și va cuprinde jumătatea de sud a țării.

În Muntenia, Dobrogea, precum și în jumătatea sudică a Olteniei și a Moldovei ninsorile vor fi local însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul se va intensifica treptat pe parcursul nopții de marți spre miercuri (27/28 februarie) și va avea viteze de 45…55 km/h, iar miercuri (28 februarie) în sud-est rafalele vor depăși temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând și troienind zăpada și diminuând vizibilitatea.

Mâine, 28 februarie, meteorologii anunţă cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, ninsoare puternic viscolită, zăpadă spulberată și vizibilitate scăzută în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea.

Alerta este valabilă între orele 06.00  –  20.00.

sursa: observator.tv

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *