Apa de la robinetele din Lugoj, murdară şi de nebăut, deşi primăria o recomandă ca bună de consum

O imagine cu două pahare cu apă face înconjurul internetului la Lugoj. În fotografia realizată de un lugojean care locuieste în zona Parcului „George Enescu”, acesta a surprins diferenţa dintre apa de la fântânile din oraş, despre care o firmă angajată de primărie spune că ar trebui să stea închise pentru că prezintă pericol pentru consumatori, şi apa de la robinete, despre care primarul Boldea avea numai cuvinte de laudă.

„Eu ce pot să asigur populaţia este că cea de la robinet e bună de băut. Se iau analize de trei ori pe zi, este sigur bună. În tot oraşul este apa bună. În cea de la fântâni, Doamne fereşte, se poate îmbolnăvi cineva„, declara Boldea în urmă cu aproape o lună.

Din imaginea postată pe reţelele de socializare reiese însă contrariul. Apa de la robinet, cea din paharul din dreapta, conform lugojeanului care a realizat-o, este închisă la culoare şi nu arată ca a fi bună de băut. În schimb, cea de la fântână, din paharul din stânga, are un aspect normal şi pare a fi bună de băut. Conducerea Meridian 22 spune că, în afară de o intervenţie minoră la blocul turn din zonă, nu există sesizări de la cetăţeni.

„Singura explicaţie logică pe care o pot da este că cel mai probabil pe ţeavă s-a format un dop de gheaţă şi când a pornit acel dop, a adus şi rugină de pe ţeavă, dar aia nu poate să fie o cantitate mare. Nu avem nicio altă sesizare acolo în zonă, decât că am schimbat un robinet la blocul turn”, a declarat Iosif Groza, director la Meridian 22 SA.

Luna trecută, 29 din cele 38 de fântâni de pe raza municipiului au fost închise de către administraţia locală, după ce inspectorii unei firme din Ploieşti, angajată prin licitaţie publică să verifice calitatea apei, au depistat probleme la calitatea apei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *