Apă potabilă la 13 fântâni publice în Lugoj

Administraţia locală a anulat interdicţia de ali­men­tare cu apă a populaţiei de la 13 fântâni publice (din lotul de 29 închise în de­cem­­brie 2016), pentru care au fost luate probe de pota­b­ilitate săptămâna trecută.

Inspectorii de la DSP Timiş, care au prelevat analizele din teren, au dat per­mi­siu­nea autorităţilor să deschidă fântânile care s-au înscris în parametrii sanitari legali, după ce au fost executate i­gienizările necesare.

În pre­zent se poate bea apă de la instalaţiile verificate, am­pla­sate pe Aleea Pinilor – Mi­cro I, Aleea Nucilor – Mi­cro II, strada Nera -Micro IV, strada Timişoarei 110, strada Hezerişului, Stadion III, strada Privighetorii, strada Episcop dr. Ioan Bă­lan-lângă catedrala or­to­do­xă, strada Herendeştiului, strada N. Titulescu, strada Plo­pilor, Parcul Poştei şi Par­cul Gării.

“În această săp­tămână s-au prelevat pro­bele de la celelalte 14 fân­tâni închise, care nu au fost analizate în primul lot. Noi am realizat toate lu­cră­rile de curăţare şi dezin­fec­tare ce se impun în ase­me­nea situaţii şi aştep­tăm rezultatele de la DSP pentru a putea deschide fântânile la care acum nu este permis consumul de apă. Oricum cu ce s-a de­schis acum, si­tua­ţia este mult mai bună şi oa­menii au mai multe punc­te de unde pot lua apă”, a pre­ci­zat Francisc Boldea, pri­marul Lugojului.

Cel mai târziu săp­tă­mâna vii­toa­re va fi transmis co­mu­ni­ca­tul DSP Timiş, cu re­zul­tatele ultimelor fântâni pu­blice verificate la Lugoj.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.