Arcașii lugojeni, fruntași la Cupa României

Arcașii lugojeni și-au dovedit din nou precizia la ținte, reușind să cucerească cinci medalii la Cupa României și Cupa Minerul, competiții organizate la sfârșitul săptămânii trecute, în localitatea Aninoasa (în Valea Jiului, lângă Petroșani) din județul Hunedoara. Tragerile s-au desfășurat sâmbătă, 5 august și duminică, 6 august.

Clubul Archery, din Lugoj, a avut reprezentanți la probele de la masculin, feminin și copii, deplasând o delegație compusă din opt  sportivi. Cea mai bună performanță a fost reușită de Victor Nemecsek, la categoria arc simplu, seniori, care s-a clasat pe primul loc în cadrul concursului de la Cupa României.

Acesta a fost urmat pe podium de multipla campioană națională, Dana Cristescu, care a ocupat poziția a doua a ierarhiei feminine finale la tragerea cu arcul compus pentru Cupa României.

În cadrul aceleași competiții s-au remarcat și copiii Alexandru Nemecsek și David Gruiescu, care au bifat locurile trei, respectiv patru ale clasamentului. La Cupa Minerul cele mai bune rezultate au revenit doctorului Cosmin Gruiescu și lui Cristian Kelemen, care au ocupat treptele doi și trei ale podiumului de premiere, la categoria arc compus.

“Cele două cupe la care am participat au fost o bună pregătire și repetiție înaintea finalei naționale out-door, pentru seniori, programată pentru 8-10 septembrie la Aninoasa, în urma căreia se vor stabili loturile naționale la feminin și masculin, pentru sezonul următor. Sunt rezultate bune pentru noi atât la Cupa României unde am continuat seria rezultatelor bune obținute la edițiile anterioare, cât și la Cupa Minerul, unde ne-am clasat între cei mai buni. Sperăm într-o evoluție bună și la finala în aer liber, unde se decid campionii țării”, a explicat Cosmin Gruiescu, președintele clubului Archery, din Lugoj.

Reuniunea de la Aninoasa a adunat la start peste 120 de arcași care s-au întrecut în cadrul grupelor de copii, cadeți, juniori și seniori.

Au fost prezenți sportivi, repezentând cluburi din Aninoasa, Arad, Brașov, București,  Iași, Oradea, Rădăuți, Suceava.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *