Artistul Leo Iorga are din nou nevoie de sprijinul tuturor!

Muzicianul arădean Leo Iorga are, din nou, nevoie de sprijinul tuturor. De aproape un deceniu se luptă cu cancerul.

Anunțul că boala a recidivat, după ce în 2011 a fost supus unei prime intervenții pentru extirparea unei tumori la plămân, a fost făcut de către Cristi Iorga, fratele artistului. „În 2011 Leo a fost supus primei operații pentru extirparea unei tumori la plămân. Prima întrebare a lui Leo adresată medicului, după ce și-a revenit din anestezie, a fost «Când pot sa cânt?». Și după șase luni a urcat pe scenă. Dar boala a recidivat, au apărut metastaze – la cap, la glanda suprarenală, apoi din nou la cap, din nou la plămân. A trecut prin multe intervenţii chirurgicale și le-a suportat cu încredere și curaj. A suportat stările chinuitoare date de chimioterapie, a încercat și varianta vaccinului cubanez, a făcut și imunoterapie. Dar nimic din toate astea nu l-a ținut departe de scenă și de publicul care îl iubește”, scrie fratele lui Leo Iorga, pe profilul său de Facebook.

Strângere de fonduri

Acum câteva zile, însă, o nouă veste tristă a venit: cancerul a recidivat, la singurul plămân rămas. Cazul său a fost acceptat de o clinică din Hamburg, singura care poate face intervenția de care artistul arădean are nevoie. E necesară, însă, o sumă mare de bani. 70 de mii de euro, pentru intervenția medicală care l-ar ajuta să se facă (mai) bine. Pentru a reuși să strângă suma necesară, Cristi Iorga a lansat o strângere de fonduri pe Facebook, acum câteva zile, reușind să strângă deocamdată puțin peste cinci mii de euro. De asemenea, mai mulți artiști au anunțat că unele dintre concertele viitoare se vor organiza sub titlul „Alături de Leo Iorga”, iar încasările din bilete vor fi donate cauzei arădeanului.

Contează pe prieteni

„Nimic nu ar fi fost posibil fără ajutorul vostru, al prietenilor, al fanilor, al oamenilor de bine, al rugăciunilor și gândurilor bune și nu în ultimul rând al sprijinului financiar primit. Acum ne aflăm într-un alt impas, deoarece metastazele de la unicul plămân au crescut considerabil, terapia recomandată de medicii din țară și din străinătate presupune o intervenție specială Cyberknife, stereotaxie și alte proceduri. În România nu există Cyberknife, însă o clinică din Hamburg a acceptat cazul. Durata tratamentului este de aproximativ o lună, la Centrul de Tratament Oncologic Hamburg (Strahlenzentrum Hamburg)”, spune Cristi Iorga. „Contăm pe voi, cei care îl iubiți, să fiți alături de noi în demersul de a-l ajuta, de a strânge banii necesari pentru această operație. Vă mulțumim că i-ați fost alături până acum și simte că-i sunteți alături în continuare”, adaugă fratele lui Leo Iorga.

Nu stă departe de scenă

Nici de această dată, Leo Iorga nu se lasă pradă bolii, având programată o serie de concerte în toată țara, în perioada următoare. Pe 22 februarie, acesta are programat un concert alături de trupa Pacifica, la Club Flex, de pe strada Unirii.

Leo Iorga

Născut acum 54 de ani la Arad, Leo Iorga a început să cânte la 14 ani, ca toboșar al trupei Liceului „Ioan Slavici”, actual „Moise Nicoară”. Până în 1985 a colaborat cu grupul „Pacific”, iar în 1988 a făcut parte ca vocal principal din cunoscuta formație Cargo, alături de care a lansat melodii precum „Brigadierii”, „Erată” sau „Povestiri din gară”. Între 1988 și 1996 a fost vocea trupei Compact, alături de Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Laghia și Leluț Vasilescu. Din 1997 până în 2003 a cântat în formația Schimbul 3, iar de atunci cântă, în mare parte a timpului, alături de Vlady Cnejevici și Teo Boar, sub titlul de „Pacifica&Leo Iorga”.

Donații pentru Leo

Donațiile se pot face și în conturile deschise pe numele lui Leo Iorga, la BCR: cont lei – RO98 RNCB 0318 0006 7289 0001; cont euro – RO06 RNCB 0064 0006 7289 0001.

sursa: tion.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.