Așa arată Raiul pe pământ. Cel mai frumos loc, votat de turiști. FOTO/VIDEO

Locul atrage ca un magnet şi te vrăjeste iremediabil, ducându-te cu gândul într-o altă lume – una în care apele Mării Ionice, incredibil de albastre îmbrăţişează cald pietricele albe de marmură de pe ţărm.

Plaja pe care turiştii o confundă cu “un colţ de Rai” este încărcată de legende, ce îi accentuează valoarea. Se spune că cel care a stăpânit insula şi şi-a purtat paşii prin aceste locuri de poveste a fost însuşi Ulise, unul dintre protagoniştii războiului troian.

Este vorba despre plaja Navagio de pe insula grecească Zakynthos, cea mai fotografiată plajă din Grecia, devenită celebră nu numai pentru frumuseţea sa ci şi pentru epava sa naufragiată în anul 1986. Epava a devenit emblema insulei, la fel ca broscuțele caretta caretta. Despre vasul scoţian Panagiotis, care a devenit un element central în decorul natural al insulei se spune ca este un vas al unor contrabandiști de alcool, eșuată pe mal în timpul unei furtuni violente.

Insula Navagio este fără doar şi poate o frântură de rai, izolată de restul civilizaţiei, pe care nu ai cum să nu o iubeşti de îndată ce îţi vei purta paşii pe nisipurile sale scăldate de soare şi de apele albastre ale mării Ionice!

sursa: realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.