Asfaltări în cartierele fără probleme majore! Gropile de pe drumurile importante, ignorate

Lugojul a văzut pentru prima dată asfaltul, după aproape jumătate de an de așteptare. Asta ar trebuit să fie un lucru bun, dacă ordinea priorităților nu ar fi fost inversată.

U­ti­la­jele de asfaltare au luat cu asalt, la începutul acestei săp­tă­mâni, cartierul de blocuri Micro V, care, după cum s-a prezentat starea carosabilului înainte de intervenție, putea să mai aștepte câteva săp­tămâni, pentru că nu era neapărat o urgență.

Lucrările se puteau concentra, în schimb, pe acoperirea gro­pi­lor și cra­te­relor de pe dru­murile cele mai im­por­tan­te și des circulate din oraș, starea carosabilului din mu­ni­cipiu fiind una dintre pro­blemele constante re­ven­dicate de foarte mulți lu­­gojeni.

Spre exemplu chiar în fața primăriei, pe strada 20 Decembrie 1989, în dreptul clădiri Romtelecom, șoferii fac de luni bune slalom printre gropile care s-au întins pe aproape toată lățimea unei sens de mers, iar pe strada K. Wallisch, gropile nu mai pot fi ocolite demult pe două dintre benzi, decât pe contra­sens.

O situație foarte pe­­ri­culoasă este pe strada Ti­mișoarei, în zona fostei în­treprinderi IURT și la fa­brica de obiecte sanitare, unde mai multe gropi cu o adân­cime apreciabilă nu sunt văzute de nimeni din ad­mi­nis­trație, pentru că acum, la Timișoara se circulă, doar, pe autostradă.

Bineînțeles că justificarea celor de la pri­mă­rie este că nu se poate face nici o reparație la drumuri pentru că nu este aprobat bugetul, iar lucrările e­xe­cu­ta­te într-unul dintre cartierele orașului fac parte dintr-un proiect licitat în urmă cu mai bine de un an.

Dar în aceeași investiție mai este cuprins și cartierul vecin Micro IV, care este bombardat de gropi, deve­nind de departe cea mai dezo­lantă zonă rezidențială din oraș.

Refacerea dru­mu­rilor, afec­tată dramatic anul trecut după introducerea con­duc­telor noi de apă, a fost abandonată de administrație, care, spun câr­co­tașii, s-a răz­bunat în acest fel pentru faptul că în cartier locuiește socrul lui Claudiu Buciu, u­nul dintre cei mai vehemenți critici ai actualei puteri locale.

Tot din acest motiv a fost a­nulată rea­bilitarea și trans­for­marea într-un parc a tere­nului, unde a fost piață mică a Lugojului, demolată în urmă cu aproape trei ani.

Dacă pentru plom­barea dru­murilor există totuși o spe­ranță, chiar dacă e mult întârziată, că se va face ceva, spre sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, după votarea bugetului local, în cazul cartierului Micro IV situația rămâne neschimbată pentru că la 48 de scări de bloc trebuie introduse și bran­șa­mente noi la sistemul de alimentare cu apă și deși în oraș se derulează, în prezent, lucrări de branșare la noua rețea de apă, bineînțeles că administrația a ocolit încă o dată Micro IV și a direcționat lucrările spre alte străzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.