Asociația Non Profit ”Milites Templi”, lansare oficială la Lugoj

Lugojul va avea o nouă asociație non patrimonială și non profit, numită ”Milites Templi”.

Aceasta va fi condusă de medicul lugojean Mircea Șerpe și va acorda sprijin prin donații și materiale instituțiilor de cultură, educație și sănătate din oraș.

Lansarea oficială este programată vineri, 23 noiembrie, de la ora 17, la Universitatea Europeană Drăgan, printr-un simpozion dedicat Centenarului Marii Uniri.

La simpozion vor vorbi prof. dr. ing. Mihai Munteanu de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, muzeograful și arheologul Răzvan Pinca și Cosmin Suciu, specialistul care s-a ocupat de restaurarea exemplară a Cetății ”Alba Carolina”, din Alba Iulia.

În paralel, va fi organizat un atelier de pictură și o expoziție de pictură (ulei pe pânză) pe tema Marii Uniri, cu zece tablouri aparținând unei studente la medicină din Lugoj, dintre care patru vor fi scoase la licitație.

Cu același prilej, ”Milites Templi”, în colaborare cu UED, va mai organiza o expoziție de ie românească autentică și, în parteneriat cu firma ”Ardelean”, o inedită expoziție de panificație, intitulată ”Istoria pâinii în ultimii 100 de ani”.

Acțiunile vor continua sâmbătă dimineața, cu două work­shopuri susținute la UED – ”Actualități în domeniul achizițiilor publice” (economist Florin Vescan) și ”Uleiurile esențiale terapeutice, între selecțiunea trecutului și deschiderea viitorului” (farmacist doctorand Claudia Olteanu).

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.