Asociațiile de proprietari lugojene colectează acumulatori uzați

Lugojul este printre puținele orașe din țară unde asociațiile de proprietari din cartierele de blocuri s-au alăturat unui program, derulat la nivel național, de colectare a bateriilor și acumulatorilor de uz casnic și individual.

Acțiunea, care are ca bază Legea 211 / 2011, republicată și O.G. nr. 5 / 2015, a debutat de la sfârșitul lui 2017, când mai multe asociații de proprietari lugojene au decis să diversifice modalitatea de colectare selectivă a deșeurilor din gospodării, până acum neexistând posibilitatea practică de colectare a deșeurilor periculoa­se de la lugojeni.

Coordo­narea acestei inițiative a­par­ține Federației Aso­cia­țiilor de Proprietari din Lugoj.

“Considerăm că este un lucru binevenit pentru oraș. Suntem interesați de conștientizarea în rândul populației a colectării selective a deșeurilor rezultate din activitățile casnice și de aceea am accesat această oportunitate, mai ales că nu implică costuri suplimentare din partea asociațiilor de proprietari. Practic, recipientele (din carton) destinate colectării bateriilor și acumulatorilor casnici sunt distribuite în scările de blocuri gratuit, prin intermediul unei asociații din cadrul Sistemului Național de Reciclare a Bateriilor, care se va ocupa, tot gratuit și de adunarea bateriilor uzate. Ideea de a participa la această acțiune ne-a venit după ce am văzut că au fost instalate mai multe cutii pentru colectare în Primăria Lugoj. Pentru implementare am fost ajutați de ing. Gabriela Silagi. Până în momentul de față am primit 200 de recipiente și în fiecare scară de bloc din asociațiile participante a fost amplasată o cutie”, a explicat Vasile Lazăr, preșe­din­tele FAPL.

S-au înscris la proiect 16 asociații de proprietari din tot orașul, pentru acoperirea întregului inventar de scări de blocuri fiind nevoie de aproximativ 500 de containere.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *