Atac armat în Belgia. Doi polițiști și un trecător au fost uciși!

Doi polițiști din orașul belgian Liege au fost uciși de un atacator, care a luat și un ostatic, înainte de a fi ”neutralizat”.

Un bărbat care a împuşcat mortal marţi doi ofiţeri de poliţie și un trecător în centrul oraşului Liege din estul Belgiei a fost “neutralizat” de agenţi, după ce a luat ostatică o femeie, au anunţat media şi parchetul din Belgia, citate de Reuters şi AFP.

Potrivit primelor informații, atacatorul a deschis focul asupra unei patrule de poliție care se afla în zonă, în jurul orei locale 10.30. Martorii citați de presa britanică spun că atacatorul a strigat ”Allahu Akbar” în timpul agresiunii.

Potrivit martorilor oculari, suspectul ar fi reușit să îl dezarmeze pe unul dintre polițiști și ar fi folosit chiar arma acestuia.

După ce a tras mai multe gloanțe, împușcând mortal doi polițiști și un trecător, atacatorul a fugit și a luat o femeie ostatică la liceul Athenee de Waha din Liege, unde a și fost lichidat de forțele de ordine.

Autoritățile au precizat că alți doi polițiști au fost răniți în timpul schimbului de focuri.

Oficialii belgieni nu au oferit deocamdată detalii despre făptaș sau despre motivele atacului, dar au precizat că pista teroristă nu poate fi exclusă.

Imaginile apărute din Liege au arătat mai multe ambulanțe și mașini de poliție. Alte clipuri surprind și sunetele focurilor de armă care au răsunat în oraș în mijlocul dimineții.

sursa: realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *