Atac la Londra; 5 morti si 40 de răniţi

Update: 5 persoane au murit si 40 au fost rănite miercuri în apropierea de Podul Westminster din Londra, lângă Parlament.

Potrivit agenţiei de presă Reuters, au fost auzite împuşcături în afara clădirii Parlamentului. Legislativul şi-a suspendat activitatea. Cel puţin două persoane au fost împuşcate, iar unii martori susţin că au văzut un individ înarmat cu un cuţit.

Alte surse afirmă că o maşină a lovit un grup de persoane şi că doi atacatori ar fi fost împuşcaţi de către poliţie. Nu sunt informaţii despre natura incidentului însă un martor a văzut poliţişti ieşind în fugă din clădirea Parlamentului, cu armele în mâini, iar un fotorePorter al Reuters spune că ar văzut 12 răniţi.

Alţi martori oculari au spus că mai multe focuri de armă au fost auzite după ce un bărbat înarmat cu un cuţit a forţat intrarea în curtea din faţa Palatului Westminster.

Autorul atacului ar fi fost împuşcat de poliţie, a anunţat liderul Camerei Comunelor citat de Reuters. Martori citaţi de ITV au declarat că au văzut două persoane întinse pe jos. Şi un poliţist a fost înjunghiat, susţine un parlamentar britanic.

Jurnalişti şi politicieni aflaţi în clădire au scris pe Twitter că au auzit împuşcături în faţa Parlamentului. Poliţia a anunţat că a fost chemată la un incident armat pe Podul Westminster, de lângă Parlament. Şedinţa Camerei Comunelor, care era în curs, a fost suspendată, iar accesul şi ieşirile din Parlament au fost interzise.

Poliţia se află la faţa locului şi a închis circulaţia pe străzile din zonă. Mai multe ambulanţe, inclusiv un elicopter, au ajuns la faţa locului.

sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *