Atașatul cultural al Ambasadei SUA, prezent de Ziua Armatei la Lugoj

Noul atașat cultural al Ambasadei Statelor Unite la București, dl. Scott A. Reese, a sosit miercuri la Lugoj, cu prilejul ceremoniilor dedicate Zilei Armatei Române.

Înainte de momentele oficiale, diplomatul american a vizitat Primăria municipiului Lugoj, unde a avut o întrevedere cu primarul Francisc Boldea. La discuții au participat și reprezentanți ai Armatei Române: generalul Gheorghe Feraru și colonelul Ian Teca, comandantul Garnizoanei Militare Lugoj.

După ce edilul șef i-a prezentat principalele repere economice și culturale ale municipiul Lugoj, dl. Scott A. Reese a spus: ” Sunt foarte fericit să fiu aici la Lugoj. Acum trei luni mă aflam în Irak, la Mosul și vreau să vă mărturisesc că soldații români din contingentul care luptă în Irak, împreună cu forțele alianței NATO, sunt apreciați în mod deosebit, iar jertfa celor 24 de militari români căzuți acolo în ultimii ani este foarte respectată”.

 

A urmat ceremonialul de la Monumentul Alfa și Omega, unde primarul Francisc Boldea, alături de înaltul oaspete din partea Ambasadei SUA și de reprezentanți ai diverselor instituții din oraș, au depus coroane și jerbe la Monumentul Eroilor ”Alfa și Omega”.

Colonelul Ion Teca, comandantul Batalionului 183 Artilerie Mixtă și al Garnizoanei Militare Lugoj a vorbit despre tradițiile Armatei Române și despre importanța alianței nord-atlantice, care a adus un plus de securitate țării noastre.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *