Au disparut stalpii reflectorizanti de pe marginea pistei de biciclete dintre Timisoara si Serbia

Nici bine nu s-au obișnuit locuitorii Timișului cu pista de pe malul Begăi care leagă Timișoara de Serbia, că au început să dispară stâlpii reflectorizanți de pe marginea acestui drum pentru biciclete. Un cititor a sesizat faptul că au dispărut stâlpii de pe marginea pistei de biciclete între Sânmihai și Utvin. Directorul Administrației Bazinale de Apă Banat (administratorul pistei) spune că se confruntă cu această problemă pe toată lungimea acestui drum destinat bicicletelor.

Titu Bojin, directorul ABAB, spune că se confruntă cu această problemă pe toată lungimea pistei și că stâlpii vor fi înlocuiți.

„Urmează până la finalul lunii să-i mai montăm încă o dată. I-au furat. Firma care s-a ocupat de lucrare urmează să facă reparațiile. Au fost furați stâlpii, au furat plăcuțele reflectorizante care erau montate pe stâlpi. Am făcut sesizări la poliție, la comunele limitrofe. Nu aș putea să spun ca număr câți stâlpi au dispărut. Lucrarea este în garanție și se va reface pe banii din garanția firmei. Sigur nu vor sta prea mult la locul lor acești stâlpi… Avem probleme pe întreaga lungime a pistei, nu numai în zona Sânmihai”, a spus Titu Bojin, directorul ABAB.

Pista de cicloturism ce leagă Timişoara de Serbia a fost inaugurată acum doi ani. Această pistă are 37 de kilometri într-o zonă mult mai sigură decât în oraş şi este cea mai lungă pistă de cicloturism din România. Pe acest tronson sunt opt refugii pentru biciclişti şi 14 bariere pentru oprirea traficului maşinilor.
Pista începe de la marginea Timișoarei, în aval de Podul Modoș și continuă, pe o lungime de 37 de kilometri de-a lungul râului Bega, până la frontiera cu Serbia. Pista de cicloturism a fost realizată prin programul IPA de Cooperare Transfrontalieră Romania – Serbia, printr-un proiect care a beneficiat de o finanţare europeană nerambursabilă de peste 2,3 milioane de euro.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.