Au inceput simularile examenelor nationale, Evaluare si Bacalaureat. Aproximativ 15.000 de elevi din Timis, in fata subiectelor

Saptamana grea pentru cei aproximativ 15.000 de elevi din anii terminali din judetul Timis. Luni acestia au inceput simularile probelor pe care le vor sustine in aceasta vara, la Evaluarea Nationala si Bacalaureat.

Prima proba este cea la Limba Romana. Elevii de liceu au primit doua variante de subiecte, in functie de profilul la care studiaza: uman sau real, in timp ce elevii din clasele a opta au primit un subiect unic.

Elevii au intrat in salile de examen pana la ora 8:30. Accesul in sala s-a facut in aceleasi conditii ca si la examenele din vara, adica elevii si-au lasat in bagajele si telefoanele mobile intr-o sala separata. Elevii de liceu au la dispozitie 3 ore pentru a rezolva subiectele, in timp ce colegii lor mai mici au timp 2 ore pentru a solutiona cerintele.

Marti, 14 martie, va urma proba la limba materna. Miercuri, 15 martie, are loc testul profilului, respectiv proba de matematica pentru elevii de clasa a VIII-a. Ultima proba pe care o vor sustine elevii mai mai este cea la alegere, programata pentru vineri, 17 martie.

Rezultatele finale sunt asteptate inainte de 31 martie.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.